Het A-brevet is een nationaal zeilbrevet voor tweemansboten tot 20 m² zeiloppervlak. Dat is de officiële uitleg. Het komt erop neer dat het een goede volgende stap in je zeilopleiding is: je leert een aantal technische manoeuvres, schiemannen en een stuk theorie van het zeilen. Opgepast, je hebt wel voldoende zeilervaring nodig! Een A-brevet bestaat uit een theoretisch luik en een praktisch luik, elk met een eigen examen, beoordeeld door een onafhankelijke jury. Je A-brevet is dus bij alle clubs in België erkend. Je kan theorie en praktijk onafhankelijk van elkaar doen, maar je moet voor beide geslaagd zijn vooraleer je je A-brevet krijgt. Het is ook een toegangsvoorwaarde om aan de initiator te beginnen (tenzij je een wedstrijdzeilersstatuut hebt). Alle leerstof staat in het A-brevet boek dat je online of bij ons kan verkrijgen.

VVW organiseert elk jaar voorbereidende cursussen. In de winter pakken we de theorie aan en in de paasvakantie de praktijk. De lessen worden gegeven door ervaren monitoren in de verschillende domeinen. Door de grote vraag vorig jaar, organiseren we ook dit jaar 2 praktijkcursussen. De plaatsen blijven gelimiteerd door het aantal beschikbare boten. We gebruiken onze Feva's, Vago's en Bahia's. Deelnemen in eigen boot is ook mogelijk, maar neem dan even persoonlijk contact op. 

 

Data:

Voor 2019 werd onderstaande planning opgemaakt. Deze verschijnt ook op de WWSV website van het A-brevet.

  • Theorielessen: zo 27/1, 3/2, 10/2 steeds van 13u tot 17u
  • Theorie examen 1: woe 20/2, start om 14u
  • Theorie examen 2: woe 24/4, start om 14u

  • praktijklessen: 8-12/4 (week 1 paasvakantie), steeds van 9u tot 17u
  • Praktijklessen: 15-19/4 (week 2 paasvakantie), steeds van 9u tot 17u
  • Praktijkexamen 1: za 11/5, start om 9u
  • Extra praktijkexamen: za 18/5, start om 9u

 

Inschrijvingen:

Inschrijven voor de cursussen kan hier
Inschrijven voor de theorie examens moet via de site van WWSV
Inschrijvingen voor de praktijk examens kan hier.

Theorie website:

Speciaal voor onze cursisten en leden hebben we op VVW een website gecreëerd met filmpjes van de theorielessen en extra info en uitleg. Zo kan je na de lessen nog eens alles nakijken.

Vragen:

Als je meer vragen hebt, stuur dan een mailtje naar dorien@vvw-galgenweel.be