Welkom op de volwassenzeilschool van VVW Galgenweel.

Wij zeilen zo veel mogelijk met laser Bahia, dit is een moderne polyethyleen boot die aansluit bij de huidige tendens binnen de zeilsport. Daarnaast beschikken we ook over caravelle's dit zijn oerdegelijke stabiele zeilboten, ideaal voor beginners.

Bij VVW Galgenweel organiseren we verschillende soorten cursussen. Standaard zijn onze cursussen in voor- en najaar 4 dagen en in de vakantie 5 dagen, maar indien u hier een uitzondering op wenst, is dit zeker bespreekbaar. Alle cursussen bevatten 30 lesuren en hebben als doel een volledige graad te zien. Op het einde van de week krijgt u een erkend zeilbrevet en kan u uw zeilkwaliteiten verder inoefenen tijdens onze Zeil-je-Zelf.

cursustype dagen Uren
weekendcursus

4 opeenvolgende zaterdagen/zondagen

9:00-12:30 & 13:00-17:00
vakantiecursus maandag tot en met vrijdag in juli-augustus 9:30-12:30 & 13:30-16:30

 

Cursussen

BASIS

In een basiscursus leer je zeilen van het begin. De eerste dag(en) breng je door op een caravelle samen met een erkende zeilmonitor. De caravelle is een grote stabiele boot, ideaal voor de beginnende zeiler.

Afhankelijk van de groep nemen we er een tweede caravelle bij en verdelen we de groep over de 2 boten. Zo zit je per 2 in een boot en ben je constant zelf iets aan het doen. De monitor is nog steeds in de nabije omgeving met een motorboot. Voor de sportievere deelnemers stappen we zelfs in de eerste zeilweek al over op een laser bahia, deze boot is een stuk sportiever, gevoeliger en minder stabiel. Het is de bedoeling dat je na een basiscursus reeds zelfstandig kan zeilen.
Afhankelijk van het weer en groepssamenstelling kan dit verloop afwijken. Omdat we geloven in een zeer persoonlijke begeleiding tijdens deze eerste kennismaking met het zeilen, beperken we de cursussen hier tot 4 personen met één lesgever of 6 personen met twee monitoren. Afwijkingen kunnen op aanvraag.

EVOLUTIE 1

Wanneer je de basis achter de rug hebt gaan we de technieken verder verfijnen. Dit gebeurt in laser Bahia. Afhankelijk van het weer en groep kunnen we je al eens kennis laten maken met trapeze en gennaker. De monitor zit nu steeds in een motorboot en is dus steeds in de nabije omgeving om u constant bij te sturen en te komen helpen.

EVOLUTIE 2

In evolutie 2 stap je over op laser Vago, deze boot is nog sneller en minder stabiel, maar geeft dus ook meer uitdaging. De laser Vago is een tweemansboot, de monitor zit dan op een motorboot om je verder te begeleiden. Hier leer je je boot in alle omstandigheden volledig te beheersen. Op aanvraag is deze cursus ook mogelijk in laser Bahia. We beschikken ook over een Laser standaar/radial, deze boot kan u tijdens deze cursus ook uitproberen.

Dit zijn de officiële graden, ondersteund door WWSV en Sport-vlaanderen (vroegere BLOSO). Al onze monitoren bezitten over de nodige diploma's en brevetten. Indien u iets specifiek wil aanleren aarzel dan niet dit aan de monitor te vragen.

Heeft u interesse in een cursus van het niveau evolutie 2? Stuur ons een mailtje (volwassenen@vvw-galgenweel.be)

Inschrijven en meer info

U kan zich online inschrijven voor een cursus, waarna we u onmiddelijk online dient te betalen. Eenmaal alles goed ontvangen is ontvangt u van ons een bevestigingsmail met verdere informatie.

Let op: Prijzen per persoon. Sinds dit jaar werken we met twizzit als beheerssysteem, de online betalingen worden verwerkt door POM.

Als er vragen zijn mag u altijd mailen naar volwassenen@vvw-galgenweel.be

Weekendcursussen

cursusnaam data Niveau Prijs Inschrijven
Zaterdagcursus 5 BA 05/09 - 12/09 - 19/09 - 26/09 BASIS €245 VOLZET
Zondagcursus 5 EV1 13/09 - 20/09 - 27/09 - 04/10 EVOLUTIE 1 €245 VOLZET
Zondagcursus 5 BA 13/09 - 20/09 - 27/09 - 04/10 BASIS €245 VOLZET
Zaterdagcursus 6 BA 10/10 - 17/10 - 24/10 - 31/10 BASIS €245 VOLZET
Zaterdagcursus 6 EV1 10/10 - 17/10 - 24/10 - 31/10 EVOLUTIE 1 €245 VOLZET
Zondagcursus 6 BA 11/10 - 18/10 - 25/10 - 01/11 BASIS €245 VOLZET
Zondagcursus 6 EV2 11/10 - 18/10 - 25/10 - 01/11 EVOLUTIE 2 €245 INSCHRIJVEN


Weekcursussen

cursusnaam data Niveau Prijs Inschrijven
Zomer week 0 BA Woensdag 1 juli tem vrijdag 3 juli (max 2 pers) BASIS €245 VOLZET
Zomer week 1 BA Maandag 6 juli tem vrijdag 11 juli BASIS €245 VOLZET
Zomer week 3 BA Maandag 20 juli tem vrijdag 24 juli BASIS €245  
Zomer week 3 EV1 Maandag 20 juli tem vrijdag 24 juli EVOLUTIE 1 €245 VOLZET
Zomer week 4 BA Maandag 27 juli tem vrijdag 31 juli BASIS €245 VOLZET
Zomer week 5 EV1 Maandag 3 augustus tem vrijdag 7 augustus EVOLUTIE 1 €245  
         

 

Een cursus gaat pas door vanaf 3 inschrijvingen. Indien er 2 weken voor aanvang van de cursus te weinig cursisten zijn zal u gecontacteerd worden om een van onderstaande opties te kiezen:

  1. De cursus wordt ingekort. (1 inschrijving = 1,5 dagen - 2 inschrijvingen is 3 dagen)
  2. U verplaatst uw inschrijving naar een latere cursus
  3. We betalen de cursus integraal terug. 

Windgarantie: Windstille dagen kunnen helaas voorvallen. Op zo'n dagen is er helaas niet veel te zeilen, daarom hebben we een windgarantie ingevoerd. De eerste windstille dag van een cursus zal opgevangen worden door theoretische lessen en oefeningen die we op het water kunnen doen met wat minder wind. Vanaf de tweede windstille dag van de cursus bespreken we samen een datum om de les in te halen.

Wenst u een cursus op maat of staat de week die u in gedachte had er niet tussen? Contacteer ons via volwassenen@vvw-galgenweel.be

Heeft u nog vragen? Contacteer ons dan via mail: volwassenen@vvw-galgenweel.be

Op aanvraag kunnen we ook incentives of teambuildings organiseren.

Wat na de cursussen?

Heb je het zeilmicrobe te pakken en wil je meer zeilen? Dan bieden wij meerdere optie's:

  • Een vervolgcursus, u kan zich inschrijven voor een extra cursus.
  • Nog niet klaar voor je eigen boot? Dan kan je bij onze "Zeil-je-Zelf" terecht. Met dit concept kan je zelfstandig komen leren zeilen met boten van de club en kan je met deze boten ook deelnemen aan clubzeilen waarbij we trainingen geven aan onze leden. 
  • Een laatste stap is het aanschaffen van een eigen boot, nieuw of tweedehands. Onze monitoren begeleiden je graag bij het kiezen van je boottype en geven je met veel plezier wat tips.