test

En het seizoen is nog niet gedaan !

 

https://drive.google.com/drive/folders/1CsvqYP2IkBz6GnFwGggMinBM1s3-KMi1?usp=sharing

Het was gepland in het voorjaar. Door Corona zijn alle planningen wel 10 keer hermaakt. En omdat onze zeilers vrij waren, dachten we er aan om (op een week tijd) een clubkampioenschap te houden zondag 19 september.

 

 

Tijdens de eerste editie van de Galgenweel cleanup brachten Emiel en Florian kayaks vol afval terug aan land. Dankzij hen is ons mooie Galgenweel weer een beetje schoner.

Fingers crossed, voorlopig mogen we, weliswaar onder striktere voorwaarden, onze sport blijven beoefenen. En onze leden doen dat met bravoure. 

Fijn te zien hoe onze leden de naam van onze club uitdragen ! Wat tof dat jullie dat met zoveel fierheid doen.

Europe Broechem

Emma Stoop, na haar tegenvallend resultaat tijdens het OBK extra gemotiveerd voor een sportieve revanche, trok samen met Mira Vanroose naar Broechem vorig weekend. 19 deelnemers, Emma 4e en 1e meisje, Mira 13e. Knappe prestaties dames, proficiat !

Nievdonckse Optimist

Mats De Bruyne, verdedigt onze kleuren in het benjamin veld van de optimisten. Mats schuift meer en meer op in de ranking van de optimistzeilers. Oh wat zien we dat graag gebeuren. Dank u wel Mats en doe zo voort ! 43e op 68 deelnemers. Ondertussen 23e in de Belgische optimistranking.

Midweek

74 verschillende zeilers namen deel aan dit criterium. Van mei tot half september, elke woensdagavond samen komen voor een wedstrijdje. Een doel, een treffen, een gezellig samen zijn. De succesformule voor een werkende mens die de sleur van de week wat wil breken met een midweek.  Door de Corona is dit jaar er maar een klassement van juli tot en met half september. Maar dat die microbe aanslaat bij onze leden is te zien aan de uitslag. Een uitslag die je vooraan in de ranking brengt als je veel meedoet. Maar liefst 5 VVW'ers halen de top 10 ! Van harte een dikke proficiat aan hen, VVW wordt gezien ! 

Einduitslag

 

OBK Snipe

 

Verschillende VVW'ers aan de start. Oa. Mira Vanroose als gelegenheidsbemanning bij Aline Bongaerts, die voor de eerste keer deelnam werd 18e.

Sam Vandormael werd eerste VVW'er op de 12e plaats. Jan Dumez 13e en Karlien Asscherix 17e. Proficiat aan jullie allemaal en dank om onze clubkleuren zo te verdedigen !

Q-cup Broechem

Maar liefst 8 deelnemers in Broechem. Wat een evolutie. Proeven van het wedstrijdzeilen. En plezier maken. Een formule die aanslaat. We hebben ons als club voorgenomen dit initiatief van de federatie te volle te ondersteunen. Onze zeilertjes werden gezien. Daar zijn we fier op.

Uitslag

 

 

Mats De Bruyne, 11j. Hij was er als een van de eerste bij toen we twee winters geleden de jeugdtrainingen opstartten. Nu schitterend opgevangen in de toffe optimistengroep van Jelle Vets, waar hij zich verder kan ontplooien.  Mats voer zijn 1e wedstijd op zee dit weekend en verdedigde onze VVW-kleuren met glans ! 53e op 79 deelnemers ! Dikke proficiat Mats !

 

 

Emma Stoop, de andere dappere zeilster die de eerste winter van onze werking trotseerde! Door dat Emma al wat ouder is, was de Europe de juiste keuze voor haar. Verknocht is ze nu aan het Europe zeilen. Bij licht weer kan ze al het vuur aan de schenen leggen van verschillende toppers in het circuit! Aan het vermogen om met zwaar weer goed te presteren wordt flink gewerkt. Emma was iets teleurgesteld na haar 2e kampioenschap op zee. 50e op 64 deelnemers.  We smeden een plan om het resultaat beter te maken de komende jaren. Maar genieten van het zeilen doet ze als geen ander, Knap Emma !

 

 

Mira Vanroose, Mira stapte een jaartje later in. Emma nam haar meteen mee op het pad van de Europe. Het duurde niet lang of we konden de ouders ook overtuigen om een bootje te kopen. Mira kon meteen sparren met Emma, wat haar geen windeieren legt. Ze werd dit weekend voor haar eerste wedstrijd op zee 43e op 64 deelnemers. Chapeau en vooral dank je wel voor de enorme boost die je door je drive mee aan onze werking hebt gegeven!

 

 

 

 

In de Europe vloot viel ons nog een goed resultaat op van nog een clublid:

Bram Van Hecke werd 23e op het kampioenschap ! Niet onverdienstelijk. Hij heeft beloofd om onze zeilsters mee op sleeptouw te nemen en af en toe mee te komen trainen op de club met hen. Proficiat Bram !

 

 

 

 

 

Nele Hofmans hebben we overtuigd om toch nog een jaar of 2-3 optimist te gaan varen. We zouden dit voorjaar starten met de laagdrempelige Q-cup wedstrijden om daarna ook, zoals Mats, het optimistencircuit te gaan volgen. Door de Corona is alles een half jaar opgeschoven en deed Nele in september mee aan 2 wedstrijden. Waar ze in de eerste wedstrijd zich zelf teleurstelde, maakt ze het in haar thuiswedstrijd meteen onwaarschijnlijk goed. Ze veroverde de 3e plaats en stond prompt op het podium.  Dikke proficiat Nele en nog veel zeilplezier.

Matthias, nog niet zo lang bij ons, vergezelde haar en genoot zichtbaar van zijn 23e plaats. We proberen de komende Q-cup wedstrijden een ongezien aantal deelnemers aan de start te krijgen uit onze werking.

Julian Van Rossem en Florian Prins hadden niet veel nodig om overhaald te worden om deel te nemen. Zij zijn pas aangesloten aan onze groeiende groep. Met volle teugen genoten ze van hun eerste Q-cup.  Proficiat met jullie deelname !

 

 

 

 

 

 

Verder voortvloeiend uit de sailingskills, zijn er 2 Finn-zeilers die eveneens aan hun eerste Belgisch Kampioenschap deelnamen. VVW kleurde alvast het podium op plaatsen 1 & 2, respectievelijk Sigurd Vergauwe die verdient kampioen werd, gevolgd door onze clubtrainer Wim Henderieckx. De eerste deelname voor Joris Verheulpen en Jan-Jakob Muyle was ook een feit. Jan-Jakob werd 14e en Joris 19e.  VVW werd gezien.

   

Wim Henderieckx - Sigurd Vergauwe

   

Jan-Jakob Muyls - Joris Verheulpen

We stellen vast dat er al heel wat mensen die deelnemen aan de sailing-skills reeds deelgenomen hebben aan laagdrempelige wedstrijden op het Galgenweel (midweek, ijsberen...). We zullen hen verder coachen om hen kansen te geven in het nationale wedstrijdcircuit.

Dan wordt het uitkijken naar de komende kampioenschappen die gepland staan voor de Snipe klasse en de OK klasse, waar toch weer enkele VVW'ers aan zullen deelnemen. We volgen het op en zullen het gauw publiceren. Wij wensen jullie heel veel succes in elk geval !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat in het voorjaar elke zeilactiviteit werd stilgelegd, komt het wedstrijdseizoen stilaan terug op gang. 

Natuurlijk zijn er onze vaste waarden in het circuit. Maar we kunnen niet ontkennen dat oa. door de sailing-skills en de jeugdtrainingen, dat het aantal minnende wedstrijdzeilers in onze club groeit. 

Daarom hebben we een rubriek gemaakt om wat aandacht te schenken aan deze mensen.

 

Voor het 2e jaar op rij willen we wat afwijken van de traditionele handicap wedstrijden om de clubkampioen aan te duiden. De formule van het teamzeilen van vorig jaar zou niet zo corona-proof geweest zijn. Vandaar een nieuw idee. We varen 45', we berekenen van te voren de tijdsverschillen en met die tijdsverschillen gaan we vertrekken. Op deze manier krijgen de kleine boten een voordeel. Zij kunnen dan immers vrij starten, terwijl in een traditionele wedstrijd de grote boten meteen vrij weg zijn en de kleine boten kunnen afdekken om de wind uit de zeilen nemen. Iedereen is opgetogen en benieuwd naar het resultaat dat deze formule gaat opleveren. Met maar liefst 28 boten aan de start, kan het alvast niet mis gaan!

De eerste reeks had de grote favoriet Sigurd Vergauwe moeite om iedereen in te halen. Hij moest immers met zijn Finn als laatste van start, maar liefst 15 minuten achter de optimisten. Het weerhield hem immers niet om de eerste manche op zijn naam te schrijven. Knappe inhaalrace ! Mira Vanroose had lang uitzicht op de eerste plaats in de eerste reeks, maar een verkeerd manoeuvre deed haar helaas kapzeisen. Weg goede plaats. Toch opvallend aanwezig, zij wordt 8e. Charlotte Van Praet wordt de eerste deelnemer in een boot van de zeilschool op een knappe 9e plaats. Dan komen als het ware de lasers aan bod. Bob Walbers, Yens De Crom, beide trouwe klanten van onze respectievelijke trainingen vervolledigen het klassement in een clubboot. Jens op 12, Bob op 13.

In manche 2 Verraste Joris Van Baarle vriend en vijand. Met zijn tragere OK kreeg hij voldoende voorsprong om heel de wedstrijd vrij voor de anderen te blijven. Sigurd zat hem op de hielen vlak voor het affluiten van de wedstrijd. Knap gevaren Joris en proficiat met deze overwinning in deze reeks.  Het weerhoudt Sigurd Vergauwe niet om zich als eindwinnaar te kunnen kronen.

De Snipes hielden in de 2 reeksen een nek-aan-nek race. Met maar liefst 4 boten hebben ze in de eindranking 9 punten. Leuk om zien, en nog leuker om mee te doen, zo blijkt uit de vele positieve commentaren die we kregen over de wedstrijd. Ellen Royer en Senne Deboeure van Sodipa halen het omdat zij de beste waren in de 2e reeks.

De strijd onder de monitoren was spannend en leuk om volgen. Met de Vago's en de Bahia's van de club wordt een spannende strijd geleverd, die gehaald wordt door Julie Van Reusel en Robbe Mensch in Vago.

De optimisten leverden op hun beurt een strijd. Voor velen was het ook een kennismaking met het wedstrijdzeilen. De kinderen moesten zelfstandig deelnemen en op kop starten. Niet zo evident om een vloot aan te voeren. Maar met glans deden ze dat. We zijn fier op deze aanstormende talenten. Matthias Weverbergh trekt het optimistlaken naar zich. Sander Vyncke wint de laatste reeks en heeft veel geleerd vandaag, Top !

Nouria Quayiaghens en Josefien vielen op in de Feva en werd 18e.

Wanneer alle punten van de twee reeksen geteld zijn, kan de clubkampioen gekroond worden. Een dikke proficiat aan Sigurd! De anderen hebben geprobeerd hem de loef af te steken, maar hij is de gedoodverfde winnaar!

Het is duidelijk een formule die aanslaat. Optimisten uit de jeugdwerking, monitoren, A-brevetters, de recreant mid-week zeiler en de ervaren zeilers stonden allemaal aan de start en genoten van een heerlijke zeildag. Al zin in volgend jaar.

Klik hier om alle foto's te zien.

 

Leden-nieuwtjes
Europe Broechem / Optimist Nievdonckse / Galgenweel Midweek/ Galgenweel OBK Snipe / Broechem Q-cup
Fijn te zien hoe onze leden de naam van onze club uitdragen ! Wat tof dat jullie dat met zoveel fier
Agenda