Mats De Bruyne, 11j. Hij was er als een van de eerste bij toen we twee winters geleden de jeugdtrainingen opstartten. Nu schitterend opgevangen in de toffe optimistengroep van Jelle Vets, waar hij zich verder kan ontplooien.  Mats voer zijn 1e wedstijd op zee dit weekend en verdedigde onze VVW-kleuren met glans ! 53e op 79 deelnemers ! Dikke proficiat Mats !

 

 

Emma Stoop, de andere dappere zeilster die de eerste winter van onze werking trotseerde! Door dat Emma al wat ouder is, was de Europe de juiste keuze voor haar. Verknocht is ze nu aan het Europe zeilen. Bij licht weer kan ze al het vuur aan de schenen leggen van verschillende toppers in het circuit! Aan het vermogen om met zwaar weer goed te presteren wordt flink gewerkt. Emma was iets teleurgesteld na haar 2e kampioenschap op zee. 50e op 64 deelnemers.  We smeden een plan om het resultaat beter te maken de komende jaren. Maar genieten van het zeilen doet ze als geen ander, Knap Emma !

 

 

Mira Vanroose, Mira stapte een jaartje later in. Emma nam haar meteen mee op het pad van de Europe. Het duurde niet lang of we konden de ouders ook overtuigen om een bootje te kopen. Mira kon meteen sparren met Emma, wat haar geen windeieren legt. Ze werd dit weekend voor haar eerste wedstrijd op zee 43e op 64 deelnemers. Chapeau en vooral dank je wel voor de enorme boost die je door je drive mee aan onze werking hebt gegeven!

 

 

 

 

In de Europe vloot viel ons nog een goed resultaat op van nog een clublid:

Bram Van Hecke werd 23e op het kampioenschap ! Niet onverdienstelijk. Hij heeft beloofd om onze zeilsters mee op sleeptouw te nemen en af en toe mee te komen trainen op de club met hen. Proficiat Bram !

 

 

 

 

 

Nele Hofmans hebben we overtuigd om toch nog een jaar of 2-3 optimist te gaan varen. We zouden dit voorjaar starten met de laagdrempelige Q-cup wedstrijden om daarna ook, zoals Mats, het optimistencircuit te gaan volgen. Door de Corona is alles een half jaar opgeschoven en deed Nele in september mee aan 2 wedstrijden. Waar ze in de eerste wedstrijd zich zelf teleurstelde, maakt ze het in haar thuiswedstrijd meteen onwaarschijnlijk goed. Ze veroverde de 3e plaats en stond prompt op het podium.  Dikke proficiat Nele en nog veel zeilplezier.

Matthias, nog niet zo lang bij ons, vergezelde haar en genoot zichtbaar van zijn 23e plaats. We proberen de komende Q-cup wedstrijden een ongezien aantal deelnemers aan de start te krijgen uit onze werking.

Julian Van Rossem en Florian Prins hadden niet veel nodig om overhaald te worden om deel te nemen. Zij zijn pas aangesloten aan onze groeiende groep. Met volle teugen genoten ze van hun eerste Q-cup.  Proficiat met jullie deelname !

 

 

 

 

 

 

Verder voortvloeiend uit de sailingskills, zijn er 2 Finn-zeilers die eveneens aan hun eerste Belgisch Kampioenschap deelnamen. VVW kleurde alvast het podium op plaatsen 1 & 2, respectievelijk Sigurd Vergauwe die verdient kampioen werd, gevolgd door onze clubtrainer Wim Henderieckx. De eerste deelname voor Joris Verheulpen en Jan-Jakob Muyle was ook een feit. Jan-Jakob werd 14e en Joris 19e.  VVW werd gezien.

   

Wim Henderieckx - Sigurd Vergauwe

   

Jan-Jakob Muyls - Joris Verheulpen

We stellen vast dat er al heel wat mensen die deelnemen aan de sailing-skills reeds deelgenomen hebben aan laagdrempelige wedstrijden op het Galgenweel (midweek, ijsberen...). We zullen hen verder coachen om hen kansen te geven in het nationale wedstrijdcircuit.

Dan wordt het uitkijken naar de komende kampioenschappen die gepland staan voor de Snipe klasse en de OK klasse, waar toch weer enkele VVW'ers aan zullen deelnemen. We volgen het op en zullen het gauw publiceren. Wij wensen jullie heel veel succes in elk geval !