Voor het 2e jaar op rij willen we wat afwijken van de traditionele handicap wedstrijden om de clubkampioen aan te duiden. De formule van het teamzeilen van vorig jaar zou niet zo corona-proof geweest zijn. Vandaar een nieuw idee. We varen 45', we berekenen van te voren de tijdsverschillen en met die tijdsverschillen gaan we vertrekken. Op deze manier krijgen de kleine boten een voordeel. Zij kunnen dan immers vrij starten, terwijl in een traditionele wedstrijd de grote boten meteen vrij weg zijn en de kleine boten kunnen afdekken om de wind uit de zeilen nemen. Iedereen is opgetogen en benieuwd naar het resultaat dat deze formule gaat opleveren. Met maar liefst 28 boten aan de start, kan het alvast niet mis gaan!

De eerste reeks had de grote favoriet Sigurd Vergauwe moeite om iedereen in te halen. Hij moest immers met zijn Finn als laatste van start, maar liefst 15 minuten achter de optimisten. Het weerhield hem immers niet om de eerste manche op zijn naam te schrijven. Knappe inhaalrace ! Mira Vanroose had lang uitzicht op de eerste plaats in de eerste reeks, maar een verkeerd manoeuvre deed haar helaas kapzeisen. Weg goede plaats. Toch opvallend aanwezig, zij wordt 8e. Charlotte Van Praet wordt de eerste deelnemer in een boot van de zeilschool op een knappe 9e plaats. Dan komen als het ware de lasers aan bod. Bob Walbers, Yens De Crom, beide trouwe klanten van onze respectievelijke trainingen vervolledigen het klassement in een clubboot. Jens op 12, Bob op 13.

In manche 2 Verraste Joris Van Baarle vriend en vijand. Met zijn tragere OK kreeg hij voldoende voorsprong om heel de wedstrijd vrij voor de anderen te blijven. Sigurd zat hem op de hielen vlak voor het affluiten van de wedstrijd. Knap gevaren Joris en proficiat met deze overwinning in deze reeks.  Het weerhoudt Sigurd Vergauwe niet om zich als eindwinnaar te kunnen kronen.

De Snipes hielden in de 2 reeksen een nek-aan-nek race. Met maar liefst 4 boten hebben ze in de eindranking 9 punten. Leuk om zien, en nog leuker om mee te doen, zo blijkt uit de vele positieve commentaren die we kregen over de wedstrijd. Ellen Royer en Senne Deboeure van Sodipa halen het omdat zij de beste waren in de 2e reeks.

De strijd onder de monitoren was spannend en leuk om volgen. Met de Vago's en de Bahia's van de club wordt een spannende strijd geleverd, die gehaald wordt door Julie Van Reusel en Robbe Mensch in Vago.

De optimisten leverden op hun beurt een strijd. Voor velen was het ook een kennismaking met het wedstrijdzeilen. De kinderen moesten zelfstandig deelnemen en op kop starten. Niet zo evident om een vloot aan te voeren. Maar met glans deden ze dat. We zijn fier op deze aanstormende talenten. Matthias Weverbergh trekt het optimistlaken naar zich. Sander Vyncke wint de laatste reeks en heeft veel geleerd vandaag, Top !

Nouria Quayiaghens en Josefien vielen op in de Feva en werd 18e.

Wanneer alle punten van de twee reeksen geteld zijn, kan de clubkampioen gekroond worden. Een dikke proficiat aan Sigurd! De anderen hebben geprobeerd hem de loef af te steken, maar hij is de gedoodverfde winnaar!

Het is duidelijk een formule die aanslaat. Optimisten uit de jeugdwerking, monitoren, A-brevetters, de recreant mid-week zeiler en de ervaren zeilers stonden allemaal aan de start en genoten van een heerlijke zeildag. Al zin in volgend jaar.

Klik hier om alle foto's te zien.